“A painting is not a picture of an experience, but it is the experience.” ― Mark Rothko

laura van de wiel

Laura van de Wiel

Ik maak schilderijen in acryl en resin. 

Ik heb schilderijen uit mijn eigen collecties maar ik kan ook een schilderij voor jou op maat maken. Soms heeft jouw ruimte nog een prettige aanwezigheid nodig om je kamer de uitstraling te geven waar jij je prettig bij voelt. 

Kunst geeft je een gevoel, of dat nu prikkelend of rustgevend is. Het kan een deurtje in je hart open maken en je thuis laten voelen. Deze ervaring kan heel persoonlijk zijn. Je kunt niet altijd uitleggen waarom maar een werk doet iets met je. Het mooie er aan is juist dat je dat niet altijd onder woorden kunt brengen. 

Kunst kan iets verbeelden dat ontastbaar of niet in woorden te vangen is.

Mijn missie is om iedereen een gevoel van ergens bijhoren geven. Het gevoel dat je onderdeel bent van een groter geheel. Dit doe ik door het maken van inspirerende kunstwerken. Ook organiseer ik workshops waarbij de deelnemers altijd ervaren dat je ook zonder zogenaamd “talent” iets heel moois kunt maken.

Creativiteit is een essentieel onderdeel van wie wij zijn als mens. Het onderscheid ons van een robot-manier van leven. Vandaar ook mijn motto:: “Earth without art is just Eh”.

Kunst bekijken

Art is the lie that enables us to realize the truth

Laura van  de Wiel

Kunstenaar en beeldend docent Laura van de Wiel (1986) woont en werkt in Breda onder de naam LauwPauw.

“In mijn fluid-art werken probeer ik het gevoel te vangen dat je een klein en belangrijk onderdeel bent van het grotere geheel. Zodat je voor je gevoel jezelf kunt verliezen in “the bigger picture” en nog steeds alle details op micro niveau kunt waarnemen en invoelen.”
 
De combinatie tussen deze micro en macro wereld kun je ontdekken in de schilderijen met fluid-art in acryl of resin. Ook is het aanwezig in de sieraden, andere mooie kunstobjecten en ingelijste prints.
 
 
Meer zien? Maak contact op Instagram of bekijk mijn portfolio.